Iron Man 2 (2010)

Iron Man 2 (2010)

DVD, 2h 4min
Ocena (IMDB): 7
Stanje podnapisa:: https://www.slo-podnapisi.net/podnapisi.php?search_request=Iron Man 2
Država: USA
Režija: Jon Favreau
Glasba: John Debney

Zgodba

Bogati izumitelj Tony Stark se po razkritju svoje superherojske identitete znajde pod pritiski vlade, javnosti in novinarjev, da bi z vojsko delil svojo tehnologijo, s pomočjo katere se lahko spremeni v neuničljivega Iron Mana. Tony se lahko zanese le na pomočnico Pepper Pots ter zvestega prijatelja Rhodeyja, ki si prav tako nadene železna oblačila in se udeleži srditih bojev. Toda iz gneva in sovraštva preteklih tragedij se rodi nov negativec Ivan, ki Tonyju napove smrtno maščevanje.

Igralci

Plot

Zdaj, ko svet ve, da je miljarderski industrialec Tony Stark Iron Man, skuša Tony poudariti koristi obleke Iron Man s tem, da ponovno odpre ekstravagantni Star Expo po zamisli svojega pokojnega očeta, kjer se predstavljajo človekoljubne inovacije na temelju njegove tehnologije. Vlada ZDA zahteva, da Tony revolucionarno orožje izroči vojski, Ivan Vanko, skrivnostnež iz preteklosti družine Stark, pa skuša uničiti Tonyja s svojim uničujočim orožjem na podlagi Starkove tehnologije.

Oblegan z vseh strani in soočen z osebnimi težavami mora Tony poklicati svoje zaveznike, stare in nove, da mu pomagajo v boju proti silam, ki grozijo, da bodo uničile njega in vse človeštvo.