Now Is Good (2012)

Preden umrem (2012)

DVD, 1h 43min
Ocena (IMDB): 6.8
Jezik: Angleščina
Država: UK
Režija: Ol Parker
Scenarist/i: Jenny Downham, Ol Parker

Zgodba

Film, posnet po priljubljenem romanu, sledi zadnjim mesecem življenja najstnice Tesse, ki zboli za neozdravljivo levkemijo. Ko ji zdravniki napovejo le še nekaj tednov življenja, Tessa prekine zdravljenje in s pomočjo prijateljice sestavi seznam vseh stvari, ki bi jih rada doživela, preden umre. Pri izpolnjevanju pustolovščin ji težave povzročata zaščitniška starša, ki se ne želita soočiti s skorajšnjo izgubo hčerke, prav tako pa Tesso presenetijo ljubezenska čustva, ki jih povzroči prijazni fant iz soseščine Adam.
Romantična drama Preden umrem režiserja Ola Parkerja je britansko premiero doživela dva meseca pred 3. festivalom evropskega in mediteranskega filma (FEMF) v Piranu. Naslovne vloge v filmu, ki je nastal po knjižni uspešnici Before I Die avtorice Jenny Downham, igrajo Dakota Fanning, Kaya Scodelario in Olivia Williams. Filmsko glasbo je napisal Dustin O'Halloran. Naslovno pesem filma pa je odpela Ellie Goulding.
Film govori o Tessi Scott (Dakota Fanning), ki umira za levkemijo. Naredi si seznam stvari, ki bi jih rada naredila, preden umre. Številka ena je seks. Začela bo nocoj. Ampak dobiti, kar želiš, ni preprosto. In če dobiš, kar želiš, ti to ne da vedno tistega, kar potrebuješ. Prav zato najbolj nepričakovane stvari postanejo pomembne. Tessina želja se očitno izpolni in ljubezen res najde v sosedu Adamu (Jeremy Irvine)…