The Best Exotic Marigold Hotel (2011)

The Best Exotic Marigold Hotel (2011)

DVD, 2h 4min
Ocena (IMDB): 7.2
Jezik: Angleščina, Hindi
Država: VB, ZDA, Združeni arabski emirati
Režija: John Madden
Scenarist/i: Ol Parker, Deborah Moggach
Glasba: Thomas Newman

Zgodba

Eksotični hotel Marigold naj bi bil indijski odgovor na molitve angleških najbolj elegantnih upokojencev – kraj, kjer lahko na jesen svojega življenja uživajo v udobju razkošja… Vsaj dokler se pred vrati še ne povsem pripravljenega 'letovišča' ne prikaže sedem upokojencev, ki so tudi sami potrebni preobrazbe. Tako se začne komična, romantična in zajedljiva pustolovščina v deželi, ki jo razganja od nepričakovanih užitkov, in zgodba, ki jo oživlja nekaj najbolj cenjenih in dovršenih igralcev našega časa.
Oboroženi zgolj z upanjem, da bodo ob vsej svoji čustveni prtljagi začeli novo življenje, v od sonca obsijani Jaipur prispejo ovdovela Evelyn (Judi Dench), ki je v hudih finančnih škripcih, razočarani sodnik vrhovnega sodišča Graham (Tom Wilkinson), nenehno pričkajoči se par Douglas in Jean (Bill Nighy in Penelope Wilton), ljubezen neutrudno iščoča Norman (Ronald Pickup) in Madge (Celia Imrie) ter Muriel (Maggie Smith), ki prihaja v Indijo zgolj na zamenjavo kolka, potem pa je Indija ne vidi več. Vsi so prepuščeni na milost in nemilost ambiciozno naivnega mladega lastnika hotela Sonnyja Kapoorja (Dev Patel), ki je nekdaj elegantno zgradbo podedoval od očeta in zdaj upa, da jo bo prenovil v vrhunski luksuzni hotel za upokojence. Za zdaj lahko ponudi zgolj zmedo; a pomanjkanje sredstev uspešno nadomešča z zanosom.
Toda novi stanovalci z grozo ugotavljajo, da »obnova« posestva zastaja, zaradi česar so na primer dovod vode, elektrike in telefonske linije v najboljšem primeru nesprejemljive. Podobno jih zmede tudi nasprotij polna Indija, ki je hkrati opojna in strašljiva, tradicionalna in sodobna, prelepa in nenavadna. Sprva sedmim prišlekom ni jasno, kaj zanje pripravlja prihodnost; a ko se med njimi začno spletati prijateljstva, odkrijejo kar nekaj nepričakovanih presenečenj in začno pozabljati na vezi preteklosti.