The Lone Ranger (2013)

Osamljeni jezdec (2013)

Zgodba

Producent Jerry Bruckheimer in z oskarjem nagrajeni režiser Gore Verbinski - ustvarjalni par, ki je filmoljubom že postregel priljubljeno uspešnico v nadaljevanjih Pirati s Karibov - vam bosta to poletje spet ponudila nekaj posebnega: Osamljenega jezdeca (The Lone Ranger), napeto, z akcijo in izbornim humorjem začinjeno avanturo, v kateri znani zamaskirani junak oživi skozi nove oči. Domorodni ameriški bojevnik Tonto (ki ga bo upodobil - tako kot to zna le on - Johnny Depp) vam bo pripovedoval do zdaj zamolčane zgodbe o tem, zakaj in kako se je John Reid (Armie Hammer), mož zakona, prelevil v legendarnega bojevnika za pravico. Ljubitelje filma in predvsem nikoli dolgočasnega Tonta/Johnnyja Deppa bosta popeljala na dirjajoči vlak epskih prigod, presenečenj in zabavnih konfliktov, ko se bosta povsem različna junaka morala naučiti sodelovati v boju proti pohlepu in skorumpiranosti.
V Osamljenem jezdecu bo zaigral tudi dobitnik emmyja in zlatega globusa Tom Wilkinson (John Adams) kot voditelj novo nastajajočega naroda Latham Cole; William Fichtner (Vitez teme) kot smrtni sovražnik Tonta in Osamljenega jezdeca, Butch Cavendish, dobitnik emmyja Barry Pepper (Kennedyjevi, Reševanje vojaka Ryana) kot strogi stotnik J. Fuller, James Badge Dale (Iron Man 3) kot teksaški ranger Dan Reid, Johnov starejši brat, Ruth Wilson (Luther) kot Danova žena in Johnova nekdanja izvoljenka Rebecca Reid in pa dvakratna nominiranka za oskarja ter šestkratna nominiranka za zlati globus Helena Bonham Carter (Kraljev govor, Charlie in tovarna čokolade) kot sijajna, enonoga lastnica salona Red Harrington.
Film je režiral Gore Verbinski in ga skupaj z Jerryjem Bruckheimerjem tudi produciral. Zgodbo za film so napisali Ted Elliott & Terry Rossio (Pirati s Karibov) ter Justin Haythe (Revolutionary Road), vsi trije pa so jo družno tudi predelali v filmski scenarij.