Step Up (2006)

Odpleši svoje sanje (2006)

DVD, 1h 44min
Ocena (IMDB): 6.1
Jezik: Angleščina
Stanje podnapisa:: https://www.slo-podnapisi.net/podnapisi.php?search_request=Step Up
Država: USA
Režija: Anne Fletcher
Glasba: Aaron Zigman

Zgodba

Večni upornik brez razloga Tyler se po novih težavah z zakonom znajde v elitni šoli visokih umetnosti, kjer mora kot hišnik odslužiti svoj dolg družbi. Več življenjske sreče se obeta nadarjeni baletni plesalki Nori, ki pa ima težave pri iskanju primernega plesnega partnerja. Ker se nasprotja privlačijo, se poti Tylerja in Nore hitro prekrižajo, toda da bi s kombinacijo svojih različnih plesnih slogov in pogledov na življenje prepričala ljudi, imata na voljo le eno priložnost.

Igralci

Plot

On je upornik iz napačnega mestnega predela. Ona je plesalka z elitne šole odrskih umetnosti. Njuna svetova ne bi mogla biti bolj različna, toda ko se njuni usodi srečata, med njima začnejo preskakovati iskrice, ki poganjajo sodobno hip-hop pravljico o tem, kako izkoristiti edinstveno priložnost in uresničiti najbolj neverjetne sanje. Odpleši svoje sanje je odlična glasbeno-plesna romantična komedija z vrsto nadarjenih mladih igralcev.

Tyler Gage (Channing Tatum) preživlja mladost na krutih mestnih ulicah in se zaveda, da se verjetno nikoli ne bo prebil od tam. Toda ko ga organi pregona pošljejo na družbeno koristno delo v šolo odrskih umetnosti, se vse spremeni. Spozna primabalerino Noro (Jenna Dewan), očarljivo gospodično, ki obupano išče nekoga, ki bi nadomestil njenega poškodovanega soplesalca pred pomembno plesno revijo. Ko Nora skrivaj opazuje Tylerjeve gibe, si ne more kaj, da ne bi opazila njegovega naravnega talenta. Odloči se, da mu bo ponudila priložnost. Toda ko začneta trenirati, se pokažejo njuna nasprotja. Edina stvar, ki Tylerja loči od praznine, je njegova želja, da bi se prebil z ulice - in edina stvar, ki loči Noro od njene briljantne prihodnosti, je plesna revija. Tyler ima samo eno priložnost, da dokaže tako Nori kot samemu sebi, da se lahko prebije v boljše življenje.

Touchstone Pictures in Summit Entertainment predstavljata film Odpleši svoje sanje, režijski prvenec priznane koreografinje Anne Fletcher, ki je zaslovela z najstniškim superhitom Bring It On. V filmu blestita novinca med filmskimi zvezdami, Channing Tatum in Jenna Dewan, pa tudi R&B zvezda Mario kot ambiciozni glasbenik ter oskarjevska nominiranka in dobitnica zlatega globusa Rachel Griffiths. Med nastopajočimi so tudi rap legenda Heavy D, Damaine Radcliff, Drew Sidora in De'Shawn Washington. Scenarij sta napisali Duane Adler (Save the Last Dance) in Melissa Rosenberg (The OC).