Ghost Ship (2002)

Ladja groze (2002)

DVD, 1h 31min
Ocena (IMDB): 5.3
Jezik: Angleščina, Italijanščina, Španščina
Država: USA, Australia
Režija: Steve Beck
Glasba: John Frizzell

Zgodba

Veličastna čezoceanska ladja Antonia Graza, zgrajena leta 1954 v Genovi, je bila ponos Italijanov. To izredno moderno plovilo je bila prava mojstrovina. Svojim gostom je med plovbo zagotavljala vrsto užitkov brez primere; ko se niso zadrževali v prostornih luksuznih kabinah, so se imeli možnost družiti v imenitnih salonih, na široki palubi pa so imeli na voljo različne športne in razvedrilne dejavnosti, vključno z velikim bazenom. Osrednji del Antonie Graze je bila razkošna plesna dvorana, kjer so lahko pari cele noči plesali ob romantičnih zvokih orkestra. Poleg tega, da so se podnevi in ponoči v elegantni jedilnici stregle vrhunske specialitete italijanske kuhinje, so člani posadke gostom izpolnjevali vse, česar so si zaželeli. Potovanje z Antonio Grazo je bilo za vsakogar nepozabno doživetje. Spomladi leta 1962 je ladja odplula proti Ameriki in kot vedno so bili potniki izredno navdušeni nad ladijsko ponudbo, vendar pa se tokrat niso zavedali, da nanje preži nesluteno zlo, ki bo zapečatilo njihovo usodo.
Podali so se na svoje poslednje potovanje...
Italijanske čezoaceanke se niso odlikovale po hitrosti, zato pa so bile plavajoče mojstrovine. Ladjo Antonio Grazo so pogrešili 21. maja leta 1962 ob labradorski obali. Čudno je to, da nihče ni klical na pomoč .... Izginila je brez sledu.
Reševalna ekipa na krovu vlačilca Arktični bojevnik je najboljša v svoji stroki. Na čelu skupine, ki lahko izsledi vsako zapuščeno plovilo, ga zakrpa, usposobi za plovbo, povleče na obrežje in proda naprej, je kapitan Sean Murphy (GABRIEL BYRNE). Pri tem mu pomaga strokovno znanje vrhunske ekipe: vodja reševalne posadke Maureen Epps (JULIANNA MARGULIES), prvi častnik Greer (ISIAH WASHINGTON) ter tehnični mojstri, Dodge (RON ELDARD), Munder (KARL URBAN) in Santos (ALEX DIMITRIADES). Kanadski pilot Jack Ferriman (DESMOND HARRINGTON) je najel reševalno posadko, da bi raziskali skrivnostno plovilo, ki ga je opazil ob obali Aljaske. Odkrili so znamenito Antonio Grazo, ki jo pogrešajo že 40 let. Bilo je res veliko odkritje - že samo dejstvo, da so jo našli, je bilo zelo dragoceno. V skladu s pomorskim pravom pripada katerokoli plovilo, ki ga najdejo v morskih vodah, tistemu, ki ima srečo, da ga odkrije in ga je sposoben pripeljati v pristanišče.
Ko posadka Arktičnega bojevnika pride na skrivnostno ladjo, odkrije, da je luksuzno razpadajoče plovilo vse prej kot zapuščeno. Izkaže se, da skriva nekaj zelo pogubnega in strašljivega, s čimer se je posadka kdajkoli spopadla.