Miss Congeniality (2000)

Lepotica pod krinko (2001)

DVD, 1h 49min
Ocena (IMDB): 6
Jezik: English, Russian, French, Hawaiian, Spanish
Režija: Donald Petrie
Glasba: Ed Shearmur

Zgodba

Eden najbolj zloglasnih ameriških zločincev, "Državljan", ki že leta ustrahuje ljudi z bombami, požigi in streljanjem, zagrozi, da bo naslednjič udaril na svečanosti ob izboru najlepše Američanke. FBI ga že dolgo zasleduje in končno se jim ponuja priložnost, da ga primejo.
Ena od njihovih agentk se bo pod krinko pojavila na prireditvi kot tekmovalka. S komisijo se bodo dogovorili, da bo uvrščena med najboljših pet in bo ostala na odru prav do konca. Opremili jo bodo z vrhunskimi prisluškovalnimi napravami.
Načrt je preprost, zalomi pa se pri iskanju primerne agentke. Vse, ki jih imajo na razpolago, so že na prvi pogled popolnoma nefotogenične. Razen ene. Posebna agentka Gracie Hart je na računalniški sliki oblečena v kopalke in je videti naravnost krasna. V večerni obleki, visokih petah in z urejeno pričesko bi gotovo vse preslepila. Toda Gracie ne nosi večernih oblek in visokih pet, niti si ne ureja pričeske. Kot pravi njen kolega in vodja tajne operacije Eric Matthews, je prava "podrtija". In Gracie nima nobene želje, da bi se pridružila vrstam lepotic, ki niso zanjo nič drugega kot "obešalniki za bikinke, ki hočejo samo mir na svetu".
FBI zato najame svetovalca za lepotna tekmovanja Victorja Mellinga, ki naj bi Gracie Hart - prekrsti jo kar v "Umazano Harriet" - v samo nekaj dnevih spremenil v Gracie Lou Freebush, miss New Jerseyja in popolno kandidatko za miss Amerike. Victor se bo moral seveda pošteno namučiti, preden bo spravil v red žensko, "ki očitno nima v sebi niti trohice estrogena". Toda ker je Gracie zaradi neposlušnosti že imela težave v službi, je to morda njena zadnja priložnost, da se izkaže kot zaupanja vredna agentka FBI. Usoda lepotnega tekmovanja visi na nitki...