13 Going On 30 (2004)

Od deklice do bejbe (2004)

DVD, 1h 38min
Ocena (IMDB): 6
Jezik: English, Portuguese
Režija: Gary Winick
Scenarist/i: Josh Goldsmith, Cathy Yuspa

Zgodba

Večini ljudi se zdi, da so bili še včeraj stari 13 let. Za Jenno Rink to velja tudi v resnici.
Piše se leto 1987 in Jenna je trinajstletna deklica na pragu ženskosti. Težava je le ta, da odraslost kar noče in noče priti. Motijo jo njeni zateženi starši, vrstniki, ki se ne zmenijo zanjo, in povrh vsega jo še fant, v katerega je zaljubljena, komaj kdaj pogleda.
Odloči se, da ne bo preživljava prostega časa samo z najboljšim prijateljem, sosedom Mattom Flamhaffom, zato povabi vse priljubljene vrstnike na svoj 13. rojstni dan. Žal pa se njena zabava sprevrže v pravo nočno moro. Jenna doživi ponižanje, saj jo med igranjem "Sedem minut v nebesih" zaklenejo v omaro in kar odidejo. Zaprta v omari, sama samcata, si Jenna nekaj močno zaželi - ko bi vsaj lahko že bila odrasla in bi s tem končno imela vse, kar si je želela.
Čudež - njena želja se uresniči.
Ko se naslednjega dne Jenni končno uspe spraviti iz omare, se piše leto 2004 in stara je 30 let. Povrh vsega pa ni le odrasla, temveč je tudi prava lepotica (Jennifer Garner) in še uspešna ženska povrhu. Ima čudovito službo in prestižno stanovanje na Peti aveniji. Končno je frajerska in priljubljena.
Obstaja samo ena težava - še sanja se ji ne, kako je do vsega tega prišla, kako se je vse to sploh zgodilo.
Čeprav prestrašena, pa vendar tudi popolnoma očarana nad svojim življenjem, Jenna kmalu spozna, da ji nekaj, pravzaprav nekdo, manjka - Matt. Odloči se, da ga poišče. Ko ga najde, zgrožena ugotovi, da ona in Matt (Mark Ruffalo) spoh nimata več stikov in povrh vsega je še zaročen.
Jenna spozna, da ni dovolj, če ima človek vse, zato se odloči, da si vzame še eno priložnost in osvoji svojo prvo ljubezen.
Zato je zdaj njena največja želja, da za ta podvig ni prepozno.