Hitchcock (2012)

Hitchcock (2012)

DVD, 1h 38min
Ocena (IMDB): 7
Država: USA
Režija: Sacha Gervasi
Glasba: Danny Elfman

Zgodba

Izza podobe Alfreda Hitchcocka – filmskega »mojstra suspenza« in izjemne ikone, ki je orkestrirala nekaj najbolj zloveščih izkušenj in spletk, kar jih je videlo občinstvo – se skriva še ena plat: njegovo ustvarjalno eksplozivno ljubezensko razmerje z odločno soprogo in soustvarjalko Almo Reville.
Sacha Gervasi v svojem filmu Hitchcock tokrat prvič razkriva njuno očarljivo in zapleteno ljubezensko zgodbo – in to skozi pretkane in mračne leče njunega najbolj drznega filmskega podviga, snemanja srhljivega trilerja leta 1960 Psiho, ki je postal režiserjev najbolj kontroverzen in legendaren film. Ko je bil ta buren projekt, za katerega se je zdelo, da se je vse zaklelo proti njemu, končan, ni bilo v filmskem poslu nič več tako, kot je bilo – a le peščica jih je dojela, da sta bila za to potrebna dva človeka.
Gervasi in igralska zasedba, v kateri sta tudi Anthony Hopkins in Helen Mirren kot Alfred in Alma, napletajo zgodbo v pravem Hitchcockovem stilu, polno presenečenj, zabavnih ironij in temačnih preobratov. A v srčiki filma niso zgolj obsedenost in strahovi dveh, temveč tudi nedvomno burna ljubezen, ki je izza zastorov poganjala Hitchcockovo umetnost.
Fox Searchlight Pictures v sodelovanju s Cold Spring Pictures predstavlja film Hitchcock v produkciji podjetij Montecito Picture Company in Barnette/Thayer v režiji Sache Gervasija po scenariju Johna J. McLaughlina, ki je nastal po knjigi Alfred Hitchcock and The Making of Psycho Stephena Rebella. Igrajo še Scarlett Johansson, Toni Collette, Danny Huston, Jessica Biel, Michael Stuhlbarg, James D’Arcy, Michael Wincott, Kurtwood Smith in Richard Portnow. Producirali so Ivan Reitman, Tom Pollock, Joe Medjuck, Tom Thayer in Alan Barnette, Ali Bell in Richard Middleton pa sta bila izvršna producenta.
Izza kamere so sodelovali še po dvakrat za oskarja nominirana direktor fotografije Jeff Cronenweth in kostumografka Julie Weiss, za oskarja nominirana montažerka Pamela Martin, scenografka Judy Becker in štirikrat za oskarja imenovani skladatelj Danny Elfman.