Hansel and Gretel Witch Hunters (2013)

Lovca na čarovnice (2013)

Zgodba

Legendarna pravljica dobi temačen preobrat in nas popelje v zanimivo, divjo akcijo. Zgodba se začne 15 let po tem, ko sta Janko in Metka pobegnila čarovnici. Toda izkušnja je njuno življenje za vedno spremenila. Okusila sta strah in krvoločnost. Odrasla sta v neizprosna in vešča lovca na glave, popolnoma predana iskanju in uničevanju čarovnic v vsakem mračnem gozdu, na katerega naletita. Toda ko se približuje zloglasna krvava luna in znanemu mestecu sredi gozda grozi doslej najhujša môra, se soočita z zlom, kakršnega še nista videla in ki bi lahko razkrilo skrivnost njune nejasne preteklosti.
KO PRAVLJICA ODRASTE
Otroci po vsem svetu že dolgo trepetajo ob klasični pravljici o Janku in Metki, ki ju v gozdu ugrabi okrutna čarovnica, ki jé otroke. Kot vsi vemo, ji brat in sestra prekrižata ljudožerske načrte. Ampak kaj se zgodi potem? To si je drznil zamisliti scenarist in režiser Tommy Wirkola. Nadaljevanje zgodbe je zastavil kot sodobni akcijski ep, ki ne pozna meja.
Wirkola, ki se je proslavil doma na Norveškem z zombijevsko komedijo Dead Snow, si je od nekdaj želel posneti karkoli, povezanega s pravljico, ki mu je v otroštvu naganjala strah v kosti. Nato pa je nekega dne začel razmišljati, kako bi se zgodba lahko nadaljevala. Janko in Metka imata temačno preteklost in iz dna duše sovražita čarovnice. V kakšna človeka bi lahko zrasla s tako izkušnjo? Njuna kariera lovcev na čarovnice je skoraj neizogibna.
Ko je začel pisati scenarij, se je odločil, da bo ostal zvest duhu izvirnika bratov Grimm, ki je bil prvič izdan l. 1812, pri vsem, kar sledi, pa domišljiji ne bo postavljal omejitev. Poleg tega je začel snovati tudi izvirno vizualno podobo sveta odraslih sorojencev. Nastal je svet, ki je še vedno brezčasen, spominja na srednji vek, vendar je vanj vpeljal surovo akcijo, ki jo pričakuje današnje občinstvo. Kot rezultat si gledalec ne zamišlja, da je v točno določenem stoletju, ampak jasno ve, da je v pravljici.