Just My Luck (2006)

Sreča pa taka (2006)

DVD, 1h 43min
Ocena (IMDB): 5.1
Stanje podnapisa:: https://www.slo-podnapisi.net/podnapisi.php?search_request=Just My Luck
Država: USA
Režija: Donald Petrie

Zgodba

Kolo usode je včasih zelo muhasto, kar na lastni koži občuti ambiciozna Ashley, ki jo v življenju nenehno spremlja sreča, a se ji po naključnem poljubu z vedno nesrečnim Jakom življenje postavi na glavo. Čez noč ostane brez službe, stanovanja in bogatega fanta, a je odločena poiskati Jaka in znova pridobiti svojo srečo. Toda poti življenja (in ljubezni) so včasih zelo skrivnostne. Srečo bosta v filmu iskala Lindsay Lohan (Herbie: S polnim gasom, Zlobna dekleta) in Chris Pine (Princeskin dnevnik 2).
Ashley Albright (Lindsay Lohan) je najsrečnejša ženska na svetu, oseba, ki ji je vse prelahko padlo v naročje. Izbere si loterijsko srečko in takoj zadene glavno nagrado. V New Yorku, čigar vrvež se ne more primerjati z ničemer na svetu, nikoli ne čaka na taksi. Ima tudi sijajno službo v prestižnem podjetju za odnose z javnostjo. Ashley gre vse kot po maslu. In zdaj je dobila krasno priložnost za poklicno napredovanje: načrtovala naj bi ples v maskah na Manhattanu za glasbenega mogula Damona Phillipsa (Faizon Love) in njegovo založbo.
Jaka (Chris Pine) se po drugi strani drži smola. Privlači jo kot magnet. Vedno ga dobi dež in je do kože premočen; hlače so vedno tik na tem, da se mu razparajo. Zaposlen je kot čistilec stranišč v areni za bowling. A čeprav ga katastrofe kar bombandirajo, mu to ne prepreči, da ne bi še naprej sanjal. Prepričan je, da bo zadel terno z odkritjem rock zasedbe McFly. Če bo Jaku uspelo smolo odgnati za samo eno noč, se bo pritihotapil na ples v maskah in bo zgoščenko McFly dal v roke glasbenemu titanu Damonu Phillipsu.
Tistega večera, ko se bodo sanje bodisi uresničile ali razblinile, na plesišču pride do usodnega srečanja med Ashley in Jakom. Takoj sta si všeč. Strastno se poljubita in s tem poljubom sreča preskoči z enega na drugega.
Nenadoma se Ashleyina obleka raztrga. Njena sreča je končno očitno presahnila. Jake v naglici, da bi še pred odhodom ujel Phillipsa, mogulu reši življenje in tako z enim samim obratom usode dobi priložnost za uresničitev sanj.
Medtem ko si Ashley obupano prizadeva, da bi se ji sreča ponovno nasmehnila, obenem spoznava, da ni toliko pomembno imeti srečo, kot je pomembno, kaj sploh počneš z vso to srečo. In da je njena edina priložnost za odrešitev fant, ki ima v roki ključ do njene nenadne spremembe usode.
Sreča pa taka je prvi film, v katerem Lindsay Lohan igra odraslo damo. "To je krasna zgodba o odraščanju in zdela se mi je dobra priložnost za moj prehod k odraslim vlogam," pravi Lohanova. "Ashley natanko ve, kaj hoče, kar se mi zdi krasno. Vendar ni bila nikoli na kakšni preizkušnji. Ne ve, kako je, če se moraš za neko stvar res potruditi in se skozi to izkušnjo naučiti, kaj življenje sploh je."
"Lindsay je na platnu tako topla in prikupna, da njenemu liku sploh ne morete zameriti, da ima na začetku tako srečo," pravi koscenaristka Amy B. Harris. "Ko Ashley sreča zapusti in ko življenje okrog nje dejansko razpada, je Lindsay znala ohraniti zabavno vzdušje in situacijsko komedijo, a je hkrati pokazala tudi ranljivost."
Režiser Donald Petrie je menil, da sta nastopa Lohanove v Odštekanem petku in Zlobnih dekletih nakazovali, da se v izjemni lepotici razvija izvrstna komedijantka.
Petrie je režiral številne igralke v komedijah, na primer Kate Hudson v Kako se znebiti fanta v 10 dneh, Sandro Bullock v Lepotici pod krinko in Julio Roberts v Mystic Pizza. "Ti filmi so mi zelo všeč," pravi Lohanova. "Rada imam komedije in res sem si želela sodelovati z Donaldom pri tem filmu."
Lohanovi se je včasih situacijska komedija zdela precej bolj naporna, kot si je predstavljala. "Dokler se v njej ne poskusite, sploh ne veste, kakšen izziv zna biti. Med branjem scenarija si rečeš: Oh, tole pa bo zabavno storiti. A med snemanjem telesno zahtevnejšega prizora spoznate, kako zna biti to naporno. Je pa zabavno, ko se prepustite, si date duška in se osvobodite. Po svoje je terapevtsko."

Igralci