The Wedding Video (2012)

Poročni video (2012)

DVD, 1h 34min
Ocena (IMDB): 5.3
Država: UK
Režija: Nigel Cole
Scenarist/i: Tim Firth

Zgodba

Zgodba Poročnega videa se odvija v neusmiljenem svetu med člani angleške smetane in je svež, neposreden ter oseben digitalni pogled na zvrst poročnih komedij. Ženinova priča po naključju postane reporter s fronte, ko snema bratovo poroko, ki se pred njegovimi očmi spremeni v popolno katastrofo.
Zmeden in zajedljiv, ampak kljub temu zelo simpatičen Raif (Rufus Hound) se po dolgem potepanju po svetu vrne domov, da bi bil poročna priča bratu Timu(Robert Webb) in njegovi bodoči soprogi Saskii (Lucy Punch). Raifovo velikodušno darilo srečnemu paru bo posnetek njune poroke. Od tistega trenutka dalje pa njegovo življenje in življenje vseh vpletenih ne bo nikoli več kot prej!
Raif (Rufus Hound) je bolj svobodnega duha. Ni ravno vzor odgovornosti, neroden je, glasen in upornik, ki že štiri leta od smrti staršev potuje po svetu. Njegov starejši brat Tim (Robert Webb) je Raifovo čisto nasprotje. Resen, zanesljiv in zmeren, s čimer je tudi pritegnil čudovito Saskio (Lucy Punch), da se je pripravljena poročiti z njim. Ko dobi Raif novico o skorajšnji bratovi poletni poroki na razkošnem angleškem posestvu pred nesramno bogatimi in vedno tekmovalnimi pripadniki cheshirske visoke družbe, se nemudoma odpravi domov. Ampak od trenutka pristanka njegovega letala bo šlo vse narobe, saj ima Raif izvirno darilo - z video kamero bo posnel ves dogodek - tudi tisto, česar ne bi smel!
Raif pride domov malo prej, da bi mu uspelo ujeti bizarno resničnost načrtovanja poroke med člani angleškega zgornjega srednjega razreda. Prva postaja je razkošni dom, podoben dvorcu, kjer živijo Saskia, Alex (Harriet Walter), njena glamurozna in do pikice urejena mama ter njen očim, prevozniški magnat Des (Barry Jackson), ki je denarnica v človeški podobi in financira svečani dogodek, pri čemer mu ni žal niti ficka. Vso družino čaka neprijetno presenečenje, še najbolj pa ženina, ko Raif prepozna Saskijo kot divje dekle iz srednje šole, ki bi ji zlahka rekli "chesterska Courtney Love". Dobro je skrila svojo divjo naravo, toda zakaj bi se ta bogata, lepa blondinka poročila z njegovim staromodnim in dolgočasnim uradniškim bratom?
Iz vidika snemalca se zabavna zamisel snemanja poroke za darilo spremeni v vojni dokumentarec, saj se počasi razkrivajo družinske skrivnosti, posebej presenetljiva pa je veščina prikrivanja snobovske in zajedljive nevestine babice Patricije - človeške Zvezde smrti. Kamera pokuka tja, kamor res ne bi smela, Raifu pa se začne svitati, da to mogoče le ni sanjska poroka.