Looper (2012)

Časovna zanka (2012)

Zgodba

25-letni Joseph pripada skupini posebnih morilcev, ki svoje žrtve prejmejo iz prihodnosti in se jih diskretno znebijo. Toda nekega dne mafijski šefi iz prihodnosti pošljejo njega samega, trenutek obotavljanja pa je dovolj, da Joseph iz prihodnosti uide. Neizprosni kriminalci mlademu Josephu ne nameravajo oprostiti napake, zato mora na vratolomnem begu pred hladnokrvnimi morilci najti svojo starejšo verzijo in skleniti odprti krog časovnega potovanja.
Zgodba filma Časovna zanka je postavljena v bližnjo prihodnost. Skupina morilcev, ki si pravijo "loopers" (časovni morilci), delajo za zločinsko organizacijo v daljni prihodnosti. Njihovi šefi pošljejo tarče v preteklost, morilci pa jih morajo tam ubiti in se znebiti trupla. Tarča izgine iz prihodnosti, morilci pa se znebijo trupla, ki ga dejansko ni. Način je povsem preprost, če ne dovolite, da se vaša zanka ...
V glavnih vlogah v filmu Časovna zanka igrajo Joseph Gordon-Levitt (Inception), Bruce Willis (Red) in Emily Blunt (The Adjustment Bureau), v stranskih vlogah pa srečamo Paula Dano, Noaha Segana, Piper Perabo in Jeffa Danielsa. V filmu so nastopili tudi Xu Qing, Garret Dillahunt in Pierce Gagnon.
Film Časovna zanka je režiral Rian Johnson, film pa je posnet po njegovem izvirnem scenariju. Producenta sta Ram Bergman in James D. Stern, koproducenti pa Christopher C. Chen, Eleanor Nett, Dave Pomier in Lucas Smith.
Na čelu ekipe ustvarjalnih filmarjev so direktor fotografije Steve Yedlin, scenograf Ed Verreaux, kostumografinja Sharen Davis, skladatelj Nathan Johnson in montažer Bob Ducsay.
Jamie Kelman in Kazuhiro Tsuji sta bila zadolžena za masko in posebne učinke, za zasedbo filma Časovna zanka pa je bila odgovorna Mary Verniu.
Izvršni producenti so Julie Goldstein, Douglas E. Hansen, Peter Schlessel in Dan Mintz. Film Časovna zanka predstavljajo Tristar Pictures, FilmDistrict in Endgame Entertainment v produkciji Rama Bergmana in v sodelovanju z DMG Entertainment.