Pirates of the Caribbean: Dead Man's Chest (2006)

Pirati s Karibov: Mrtvečeva skrinja (2006)

DVD, 2h 31min
Ocena (IMDB): 7.3
Stanje podnapisa:: https://www.slo-podnapisi.net/podnapisi.php?search_request=Pirates of the Caribbean Dead Man's Chest
Država: USA
Režija: Gore Verbinski
Glasba: Hans Zimmer

Zgodba

Pirat Jack Sparrow se je znova prisiljen spopasti z nadnaravnimi silami, tokrat v obliki zloveščega Davyja Jonesa, ki poveljuje legendarni ladji duhov Leteči Holandec. Seveda Jack lahko tudi tokrat računa na pomoč zvestih prijateljev Willa in Elizabeth in lahko se prične najbolj divja gusarska avantura. V glavnih vlogah se vračajo Johnny Depp, Orlando Bloom in Keira Knightley.
Kapitan Jack se vrača... In z njim Will Turner, Elizabeth Swann ter kopica piratskih obrazov, znanih in novih, v nadaljevanju uspešnice Pirati s Karibov: Prekletstvo Črnega bisera. Z nami je znova Johnny Depp v svoji za oskarja nominirani vlogi, Orlando Bloom in Keira Knightley, ki je bila lani med nominirankami za oskarja.
Kapitan Jack razvije jadra novi dogodivščini nasproti. V tej spektakularno drzni epizodi po uvodni, nadvse uspešni iz leta 2003, se ekscentrični kapitan Jack Sparrow spet zaplete v mrežo nadnaravnih intrig. Čeprav je prekletstvo Črnega bisera izničeno, se nad glave kapitana in vse njene posadke zgrne nova, zastrašujoča grožnja; izkaže se, da je Jack dolžan krvni davek legendarnemu Davyju Jonesu (Bill Nighy), vladarju morskih globin, ki poveljuje Letečemu Holandcu, ladijski prikazni, ki ji ne v hitrosti ne v spretnosti nobena ladja ni kos.
Če domiselni in spretni Jack ne bo pogruntal načina, kako se otresti faustovskega pakta z brezsrčnim Jonesom (dobesedno), ga bo doletelo prekletstvo hlapčevanja v njegovi posadki za polnih sto let. Dogodek grobo prekine poroko med Willom in Elizabeth, ki še enkrat stavita vse svoje upe na Jacka in se znajdeta v samem središču srhljivega dogajanja. Vsi trije se bodo morali soočiti z morskimi pošastmi, sovražnimi otočani, privlačno vedeževalko Tio Dalmo (Naomie Harris) in celo s skrivnostno pojavo Willovega davno izginulega očeta Billa Škorenjca (Stellan Skarsgard).
Medtem se je okrutni lovec na pirate, lord Cutler Beckett (Tom Hollander) iz Vzhodno indijske trgovinske zveze, odločil polastiti razvpite "mrtvečeve skrinje". Legenda pripoveduje, da si bo tisti, ki jo bo dobil v roke, pokoril Davyja Jonesa, in Beckett se je zaklel, da bo z njegovo pomočjo enkrat za vselej iztrebil pirate v območju Karibov. Kajti časi se spreminjajo in poslovneži ter birokrati postajajo pravi pirati morskih poti, nikomur podložnim in zabave željnim svobodnjakom, kakršen je Jack Sparrow, pa preti iztrebljenje.
Za Pirate s Karibov: Mrtvečevo skrinjo sta scenarij napisala Ted Elliott in Terry Rossio, ki sta sodelovala tudi pri uvodnem filmu. Prepričana sta, da bosta tudi tokrat pritegnila v kina in zadovoljila na tisoče "piratoljubcev". Med njune velike uspešnice, na primer, sodita tudi animirana celovečerca Aladin in Shrek.

Igralci