Bandits (2001)

Bandita (2001)

DVD, 2h 3min
Ocena (IMDB): 6.5
Stanje podnapisa:: https://www.slo-podnapisi.net/podnapisi.php?search_request=Bandits
Država: USA
Režija: Barry Levinson
Scenarist/i: Harley Peyton

Zgodba

Terry: "Imam vprašanje: kako bova plačala vse to?"
Joe: "No... saj sva vendar bančna roparja."
Joe Blake (Brice Willis) in Terry Collins (Billy Bob Thornton) sta bančna roparja, ubežnika, ki upata, da si bosta z nizom ropov finančno zagotovila svoje sanje o uživanju pokojnine "južno od meje". Neustavljivo privlačen Joe in njegov partner Terry postaneta znana kot "lopova, ki prespita", najbolj znana roparja v deželi, ki pustošita od Oregona do Kalifornije in za seboj puščata prestrašene bankirje, slabe preobleke in navdušeno javnost.
Njuna taktika je: vzeti bančnega direktorja in njegovo družino za talce čez noč pred velikim ropom, večerjati in prespati pri njih in naslednje jutro, pred začetkom delovnega časa, oditi z direktorjem v banko. Tako ni potrebe po vdiranju.
Ni potrebe po zapletenih načrtih dnevnih vpadov. Zadeva deluje kot po maslu.
Vse skupaj pa se zaplete, ko spoznata Kate Wheeler (Cate Blanchett), običajno gospodinjo, ki je sita svojega nezanimivega življenja, in ki s svojim avtom povozi Terryja. Kate se pridruži roparjema na njunem pohodu po državi in nazadnje uspe tudi njej nekaj ukrasti - njuni srci. Oba se zaljubita v Kate, ki jima vrača čustva. Joe in Terry vsak zase nista ravno popolna, toda skupaj predstavljata idealnega moškega...