In Bruges (2008)

Morilca na kolektivca (2008)

DVD, 1h 47min
Ocena (IMDB): 8
Stanje podnapisa:: https://www.slo-podnapisi.net/podnapisi.php?search_request=In Bruges
Država: UK, USA
Režija: Martin McDonagh
Scenarist/i: Martin McDonagh
Glasba: Carter Burwell

Zgodba

Ponesrečena naloga prisili morilca Raya in Kena, da si vzameta krajši oddih v starodavnem belgijskem mestu. Na žalost je dolgočasno mesto zadnji kraj, kjer bi Ray želel preživeti božične praznike, med tem ko se Ken vživi v vlogo turista. Toda med čakanjem na ukaze šefa iz Londona se zapleteta v številne nenavadne avanture z domačini, pritlikavim ameriškim igralcem, nizozemsko prostitutko, preprodajalko mamil in drugimi sumljivimi osebami, kar nenavadno dogodivščino spremeni v boj na življenje in smrt.
Mesto Bruges, dobro ohranjeno srednjeveško mesto v Belgiji, je odlična destinacija za popotnike iz vsega sveta. Toda za poklicna morilca Raya (Colin Farrell) in Kena (Brendan Gleeson) je vse prej kot to. Vse namreč kaže, da je lahko to njuna zadnja destinacija. Zaradi težke naloge, ki sta jo komaj opravila, ju njun londonski šef Harry (Ralph Fiennes) napoti v pravljično mesto, da si ohladita kri in dodobra odpočijeta.
Ujeta med gotsko arhitekturo, kanali in tlakovanimi ulicami si poskušata poklicna morilca zapolniti dneve v vlogi turistov. Ray, ki še vedno premleva zadnjo krvavo naročilo, sovraži kraj, medtem ko Ken uživa v miru, ki ga ponuja lepo in čisto mesto.
Dlje ko čakata na Harryjev klic, bolj nenanvadna postaja njuna izkušnja dopustovanja. Zapleteta se z lokalnim prebivalstvom, nasilno srednjeveško umetnostjo, s turisti, pritlikavim ameriškim igralcem (Jordan Prentice), ki snema evropski film, z nizozemsko prostitutko ter s potencialno Rayevo romanco, Chloë (Clémence Poésy), ki ima prav tako precej temnih skrivnosti.
In ko končno dočakata Harryjev klic, se Kenove in Reyeve počitnice spremenijo v borbo za življenje ali smrt s črno komičnimi dimenzijami in presenetljivimi čustvenimi posledicami.