Bachelorette (2012)

Nora dekliščina (2012)

DVD, 1h 27min
Ocena (IMDB): 5.3
Stanje podnapisa:: https://www.slo-podnapisi.net/podnapisi.php?search_request=Bachelorette
Država: USA
Režija: Leslye Headland
Scenarist/i: Leslye Headland

Zgodba

Tri živahne prijateljice so povabljene na poroko, toda bolj kot pomoč nevesti jih zanimajo predvsem divje zabave. Da bi popestrile dolgočasne priprave na poroko, hitro najdejo alkohol, mamila in moško zabavo, toda ob tem poškodujejo poročno obleko. Med iskanjem rešitev se znova prepustijo divjim avanturam, ob številnih komičnih nezgodah in obujanju romantičnih zgodb iz preteklosti pa je uspeh poroke vse bolj negotov.
Večer pred poroko svoje prijateljice se tri živahne družice odločijo poiskati najboljšo zabavo v mestu, najdejo pa še veliko več, kot so si predstavljale. Očarljivi Becky (Rebel Wilson), ki se bo poročila s čednim fantom Daleom (Hayes MacArthur), želijo sošolke pripraviti nepozabno doživetje. Regan (Kirsten Dunst) je samozavestna, vselej najpomembnejša dama, ki se prikrito obremenjuje z dejstvom, da se med dekleti ne bo poročila prva. Gena (Lizzy Caplan) je vseveda zbadljivka, ki je globoko v sebi precej romantična duša, Katie (Isla Fisher) pa ne preveč bistroumna lepotica, ki ima rada življenje na veliki nogi. Ker Becky vztraja pri umirjeni dekliščini, si trojica poznejše večerne urice prikroji po svoje. Kmalu postane izjemno divje. Norčevanje iz poročne obleke se konča tragično, radovedne neotesanke pa se znajdejo na Daleovi fantovščini. Regan se zagleda v uživaškega poslovneža Trevorja (James Marsden), Katie privabi pozornost bivšega sošolca Joea (Kyle Bornheimer) in Gena se ponovno vname za nekdanjo simpatijo Clyda (Adam Scott). Bodo dekleta preživela noč? Jim bo uspelo rešiti obleko in se pravočasno prikazati na poroki? Čas se izteka, toda družice bi rade izkoristile vsak trenutek tega morda usodnega konca tedna, ki ga ne bodo nikoli pozabile.
Po predlogi svoje izjemne igre Bachelorette je Leslye Headland napisala scenarij in tudi režirala istoimenski celovečerec, komedijo o zabavnih dogodivščinah žensk in njihovem prijateljstvu.