The Game Plan (2007)

Očka brez načrta (2007)

DVD, 1h 50min
Ocena (IMDB): 6.1
Stanje podnapisa:: https://www.slo-podnapisi.net/podnapisi.php?search_request=The Game Plan
Država: USA
Režija: Andy Fickman
Glasba: Nathan Wang

Zgodba

Na vrata najmočnejšega in najsrditejšega igralca ameriškega nogometa Joeja nekega dne pozvoni majhna deklica Peyton - njegova hčerka, za katero ni prej še nikoli slišal. Ker se njegova agentka Stella na vzgojo otrok ne spozna, se za Joeja prične najtežja življenjska preizkušnja, saj mora v odločilnih trenutkih svoje kariere najti način, kako neizprosni svet profesionalnega športa združiti z otroškim baletom, punčkami iz cunj in zgodbicami za lahko noč.
Prekaljeni igralec ameriškega nogometa, ki meri na zmago v prvenstvu, ni obupan zaradi nevarnih nasprotnikov, težkega treninga ali česa podobnega, pač pa zaradi male deklice, ki se nekega dne pojavi pred njegovimi vrati z novico, da je njegova hči. Za nameček zanjo ni vedel in prišla je brez mame, ki je morala nujno odpotovati v Afriko na humanitarno misijo. Mala Peyton pa si je zaželela mesec dni preživeti z očetom.
Joeja Kingmana v filmu Očka brez načrta predstavi priljubljeni igralec (doslej) akcijskih pustolovskih filmov, Dwayne "The Rock" Johnson. Ljubitelji akcije ga poznajo iz spektakla Kralj škorpijonov iz leta 2002, ki je nastal po izjemnem uspehu njegovega istoimenskega lika v pustolovski uspešnici Mumija se vrača. Zaigral je tudi lovca na glave v trilerju The Rundown, vojnega heroja v Walking Tall, medplanetarnega lovca na Nezemljane v Doom. Nato pa so sledile tri zelo raznolike vloge: bil je homoseksualni telesni stražar s Samoe v Be Cool, nogometni trener v Gridiron Gang in futuristični filmski zvezdnik v Southland Tales. Zaigrati v mladinski komediji potemtakem vendarle ni bil tako nepredvidljiv izziv. Igralcu se je ponudila priložnost, da da duška svojemu specifičnemu smislu za humor in vsi njegovi oboževalci se bodo lahko prepričali, da zna biti smešen in zabaven na zelo svojstven način.
Dwayne Johnson je ustanovil lastni humanitarni sklad za pomoč otrokom s posebnimi potrebami, prizadetim, zelo bolnim in problematičnim otrokom vsepovsod v ZDA. Kmalu ga bomo lahko videli v vlogi Agenta 23 v novejši različici vohunske komedije Get Smart ob Steveu Carellu in Anne Hathaway (Ljubljena Jane).
Maddison Pettis so za vlogo navihane in pogumne Peyton Kelly izbrali, ko je imela sedem let. Od svojega četrtega leta že pleše balet, zato ni čudno, da je vlogo male Peyton, ki je v balet zaljubljena, odigrala brez težav. Poleg tega pa je za to vrsto ''nešporta'', kakor ga imenuje njen filmski očka, navdušila tudi njega! Kako se je odrezal na baletnem odru, se prepričajte sami.
Maddison je s petimi leti že nastopala v reklamah v svojem rodnem Arlingtonu v Teksasu. Pred tem se je pojavila na naslovnici otroške revije Fort Worth Child Magazine. Ko so jo izbrali za osrednji lik oglaševalne kampanje za otroške igrače, se je začela učiti tudi igranja. Leta 2005 se je pojavila v vlogi Stacy v uspešni nanizanki tv družbe CBS, Jericho.
Kingmanovo preveč zaščitniško agentko Stello je upodobila Kyra Segdwick. Trenutno jo občudujemo v tv nanizanki The Closer, spomnimo pa se je iz uspešnic Fenomen ob Johnu Travolti, Rojen 4, julija in drugih, ter iz vrste neodvisnih filmov.
Režijo so zaupali Andyju Fickmanu, ki se je odrezal z uspešno komedijo She's the Man. Trenutno je eden najbolj zaposlenih filmskih ustvarjalcev tako za veliko platno kakor za televizijo. Režira, piše scenarije in producira tudi dela za odrske deske. S filmom se je začel ukvarjati najprej pri družbi v lasti Genea Wilderja in Bette Midler. Takoj zatem je bil koproducent uspešnega trilerja Anakonda