Meet the Fockers (2004)

Njegovi tastari (2004)

Zgodba

V prvem delu je moral Greg premostiti prvo veliko oviro na poti k srečnemu zakonu s svojo izbranko Pam. Njenega dominantnega očeta je moral prepričati, da je dovolj dober zanjo. Sedaj ga čaka še hujša naloga. Staršem izbranke mora predstaviti člane svoje družine. In zabava se lahko začne!
Pred štirimi leti smo v uspešnici Njeni tastari spremljali bolničarja Grega, ko je med prvim obiskom bodočega tasta in tašče izgubil vso prtljago, zažgal njihovo dvorišče, pretiraval pri odbojki v bazenu, pobarval mačko in pristal na detektorju laži.
Ko je Gregu končno uspelo nekako priti v t. i. Krog zaupanja svojega bodočega tasta, sta se z zaročenko Pam začela intenzivno pripravljati na poroko. Vse teče kot po maslu, ostala je le še ena malenkost, ki jo je treba urediti. Starši obeh zaljubljencev se morajo prvič srečati in preživeti skupni konec tedna.
Družini, ki skoraj ne bi mogli biti bolj različni, prve trenutke preživita še kolikor toliko znosno, dokler Gregov tast Jack, nekdanji agent Cie in človek brez trohice smisla za humor in tolerance do drugačnih, ne odkrije, da sta Gregova starša - odvetnik in zdravnica - v resnici za njegov okus čisto preveč liberalen par. On je po Gregovem rojstvu pustil pravo in postal samo oče, ki skrbi za sina, mama pa terapevtka in specialistka za spolnost starejših občanov.